Блог

Съвети за мастило и тонер

Когато купувате мастило или тонер за принтер, има няколко неща, които първо трябва да знаете, за да можете да извлечете максимума от парите си и да закупите правилните консумативи за вашето устройство.

Касети с мастило

туше

Когато имате мастиленоструен принтер, едно от първите неща, които трябва да направите, е да погледнете обявения капацитет на неговите касети с мастило. Това ще ви даде индикация колко разпечатки можете да очаквате да направите, преди да свърши.

Ако се надявате да намерите най-евтиното мастило за принтер, което е съвместимо с вашето устройство, като вземете предвид цената и капацитета на касетата, можете да изчислите цената на страница, което улеснява вземането на решение.

Важно е да запомните, че капацитетът на кутиите е само приблизителна оценка, която се прави чрез насоки на индустриален стандарт ISO. Плътността на мастилото е най-важният фактор, когато определяте колко страници могат да бъдат отпечатани от вашата касета.

Тук, в Тонер склад Пловдив, бихме препоръчали да използвате касети с мастило на производителя на вашия принтер, за да не срещнете проблеми със съвместимостта или да страдате от разпечатки с лошо качество.

Едноцветни касети

Много от най-добрите принтери използват CMYK скалата, като използват различни тонове като магента, циан, жълто и ключ (черно), за да произведат пълен цветови спектър.

Някои принтери поддържат едноцветни касети и изискват потребителите да инвестират в четири различни цвята, което позволява на вашия принтер да произвежда пълна палитра от цветове. Тези типове касети са изключително полезни, тъй като могат да намалят отпадъците от консумативи, което от своя страна ги прави по-рентабилни. Когато една соло касета свърши, не се губи мастило.

Блок цветни касети

Принтерите, които поддържат блокови цветни касети, в повечето случаи имат капацитет да поддържат само две касети, като едното място е запазено за черно, а другото за циан, магента и жълто.

Последната касета се нуждае от подмяна, когато само един от цветовете свърши, което води до загуба на мастило.

Положителната страна е, че блоковите цветни касети могат да бъдат един от най-ефективните консумативи за домашни принтери, които не изискват редовно цветни разпечатки, поради по-малко необходимост от подмяна.

Твърдо мастило

Ако сте собственик на принтер с твърдо мастило, може би сте наясно, че касетите с мастило се топят в тези устройства, което означава, че качеството на печат е по-подробно.

Тези касети са екологични и изискват много малко място за съхранение.

Тонер касети

Един от основните компоненти на лазерните принтери са  тонер касетите , които работят ръка за ръка с барабана.

Касетата съдържа както тонер на прах, така и оцветители, прожектиращи изображението върху барабаните, като крайният резултат се копира върху хартията на вашия принтер.

Пакети с тонер стойност

Както всички ежедневни неща, по-добре е да купувате на едро!

Пакетите с комбинирани цветове могат да доведат до значителни спестявания с течение на времето.

Потребителите, които редовно се нуждаят от цветен печат, ще се възползват най-много от тези стойностни пакети, особено ако могат да използват всички касети по интелигентен начин и гарантират, че следват всички указания за съхранение, за да запазят тонера в най-добрата му форма.

XL патрони

Някои от най-адаптивните и гъвкави модели за печат имат капацитет да поддържат XL касети и в крайна сметка могат да намалят разходите за мастило с течение на времето, тъй като разходите за капацитет са по-ниски.

От гледна точка на производителя, по-малкото опаковане може да намали разходите, помагайки на потребителя да спести пари с времето, когато инвестира в касета XL.

Ако искате да купите тонер касети или мастило за принтер онлайн, или да посетите някой от нашите магазини на място, но все още имате някои въпроси, обадете се на нашия специализиран екип в Тонер склад Пловдив за съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *