Блог

Колко често трябва да се сменя тонер касетата на лазерен принтер?

касета за лазерен принтер

Тъй като лазерните принтери могат да отпечатат хиляди копия на една тонер касета, тонер касета, пълна с тонер , може да отпечата хиляди страници. Това доведе до много голяма популярност на лазерните принтери. Много семейства също са закупили лазерни принтери. След това трябва да подсказваме тонер касетата всеки път, когато принтерът спре да принтира? Сменяте ли цялата тонер касета, когато няма прах?

Всъщност е ненужно. Тонер касетата на принтера обикновено се състои от три части: фоточувствителен барабан, магнитен барабан и тонер касета. Някои лазерни принтери са независими от тези три части и могат да се сменят отделно, но повече от трите са интегрирани в едно. Много приятели няма да го разглобят, така че могат да сменят само цялата тонер касета.

В реалния дизайн на тонер касетата на принтера, фоточувствителният барабан и магнитният барабан имат относително дълъг живот и не е необходимо да се сменят, когато тонерът в тонер касетата е изчерпан. При нормални обстоятелства ново сменената тонер касета обикновено може да отпечата около 2000 листа, а проектният живот на фоточувствителния барабан обикновено може да достигне около 20 000 листа. Като се има предвид, че резервният тонер е марка заместител, процентът на отпадъчния тонер ще бъде относително по-висок. Тя е по-висока, така че при нормални обстоятелства цялата тонер касета трябва да се смени, когато тонерът се добави около 5 пъти.

В наши дни тонер касетите, проектирани от обикновените производители на принтери, са три в едно. Много е сложно да се добавя тонер поотделно и трябва да се разглоби цялата тонер касета. Този дизайн увеличава трудността при смяна на тонера, но увеличава печалбата на производителя на принтера. Обикновеният персонал няма да го разглоби. В този момент трябва да помолите професионалист да ви помогне да добавите тонер. Резервните тонер касети обикновено имат отделен порт за пълнене с прах, който може лесно да се напълни чрез издърпване на щепсела за прах.

Когато добавяте тонер към тонер касетата, най-добре е да почистите излишния тонер, ако е възможно. Това може да увеличи експлоатационния живот на тонер касетата на принтера, защото когато контейнерът за отпадъчен тонер е пълен, отпадъчният тонер ще полепне по фоточувствителния барабан, причинявайки голяма черна площ по време на печат. Петна или драскотини по фоточувствителния барабан и др.

Следователно лазерният принтер не трябва да сменя цялата тонер касета всеки път, когато тонерът е изчерпан, което значително ще увеличи разходите за печат и ще доведе до загуба на ресурси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *