Блог

Какво да направите, когато устройството ви откаже да печата?

Когато вашето устройство отказва да печата, това често означава, че не е инсталирано правилно. Възможно е да има проблем с връзката или неправилно инсталиране на драйвер.

 

Проверете дали касетите работят!

Ако вашето устройство печата само празни страници, уверете се, че мастилниците ви все още са пълни. Ако това не е така, можете лесно да намерите съвместими касети с мастило на сайта на toner-sklad.bg. Просто следвайте нашите съвети за инсталиране на касети с мастило, за да поддържате вашия принтер безпроблемна работа.

Проверете връзките

Ако всичко е наред от страната на касетите с мастило, първият ви инстинкт трябва да бъде да проверите връзките си. За да работи вашият принтер, той, разбира се, трябва да бъде правилно захранван, но също така трябва да е добре свързан с вашия компютър или свързан с мрежата.

След като проверите връзките си, отпечатайте тестова страница: ако принтерът все още отказва да работи, трябва да има проблем с драйвера.

Използвайте подходящ драйвер

Драйверът е компютърна програма, която свързва вашия компютър с устройство, в този случай вашия принтер. Ако вашият принтер е стар, драйверът, който сте инсталирали, може да не е подходящ за него. Имайте предвид, че вашият принтер може да не поддържа всички налични драйвери, докато вашият компютър може. Съществуват генерични драйвери за различни модели от една и съща марка, не се колебайте да ги използвате, ако първият инсталиран драйвер не работи. За да направите това, просто намерете вашия принтер в контролния панел на вашия компютър. След това щракнете върху „добавяне на принтер“ и изберете „локален принтер, свързан към този компютър“. накрая изберете производителя и модела на вашия принтер, за да може да се инсталира подходящ драйвер на вашето устройство. Ако имате по-нов принтер, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите специфичен софтуер, предоставен от вашия доставчик. За да получите достъп до него, ще трябва само да го потърсите в уебсайта на доставчика и да го инсталирате на вашия компютър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *