Блог

7 СЪВЕТА КАК ДА ПОДДЪРЖАТЕ LASERJET ПРИНТЕР

LASERJET ПРИНТЕР

Домашните и бизнес потребители купуват лазерни принтери, защото тези устройства гарантират относително по-ниски разходи за печат и по-високи скорости на печат. лазерните принтери обикновено струват повече от своите мастиленоструйни аналогови, но в идеалния случай решението за покупка трябва да се основава и на няколко други фактора.

При правилна поддръжка и поддръжка, лазерният принтер ще продължи да осигурява оптимална производителност и да служи много години.

Не, нямате нужда от сложен план за поддръжка на принтера.

Няколко насоки, кратки процедури и техники, които изискват минимално време, ще поддържат лазерния принтер в добра форма за дълъг период от време.

Нека да разгледаме седемте най-добри съвета как да поддържате лазерен принтер.

1. Съхранявайте ръководството за принтер Laserjet на безопасно място!

Ръководството на собственика може да съдържа подробни инструкции как да почиствате и поддържате устройство.

Ръководството ще съдържа например информация как да отворите правилно лазерен принтер. Докато някои принтери се отварят на панта, други имат ключалки. Някои може дори да изискват използването на отвертки.

Просто се уверете, че не анулирате гаранцията на производителя, като използвате отвертки за достъп до вътрешността на устройството.

Ръководствата за потребителя също предлагат полезни съвети за отстраняване на често срещани проблеми с лазерния принтер.

Ако сте загубили вашето копие, можете да го намерите на уебсайта на производителя .

2. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРАВИЛНИЯ ТИП ХАРТИЯ

LASERJET ПРИНТЕР

Използването на препоръчания тип хартия за лазерен печат не само ще осигури оптимално качество на изхода, но и ще удължи живота на вашия принтер.

Грешният тип хартия може

  • Причинява често засядане на хартия, като по този начин увеличава възможността от повреда на компонентите на лазерния принтер
  • Изисквайте повече тонер от необходимото

3. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ФУНКЦИЯТА ПОМОЩНИ ПРОГРАМИ НА ПРИНТЕРА

Няколко производители на принтери предоставят софтуер, обикновено наричан Printer Utilities. Този софтуер може да помогне за откриване, диагностика и разрешаване на различни проблеми с лазерен печат.

Можете да използвате този инструмент, за да проверявате текущото състояние на вашия лазерен принтер от време на време.

4. ЗАЩИТЕТЕ СЕ, КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПОЧИСТВАТЕ LASERJET ПРИНТЕР

За да премахнете възможността от токов удар, не забравяйте да изключите принтера и да го извадите от източника на захранване поне един час преди да започнете да го почиствате. Оставете да изстине.

Докато почиствате лазерен принтер, съществува риск от вдишване на фини частици тонер.

Така че е добра идея да носите маска. Можете също така да защитите кожата си, като носите латексови ръкавици.

За максимална защита изключете климатика (или вентилаторите) и дръжте прозорците отворени.

5. БОРАВЕНЕ С БАРАБАН ЗА ИЗОБРАЖЕНИЕ

Ако използвате лазерен принтер за първи път, има вероятност да не знаете за разликите между барабан и тонер.

Барабанът за изображения обикновено е син или яркозелен на цвят.

Винаги хващайте барабана отстрани. Избягвайте да докосвате повърхността.

Тъй като барабанът за изображения е чувствителен към светлина, не го излагайте на ярка флуоресцентна светлина или слънчева светлина. Поставете го на място без светлина, докато почиствате тонер касетата.

Прочетете нашето ръководство, за да разберете дали трябва да смените барабан.

6. ПРЕМАХВАНЕ НА ЧАСТИЦИТЕ ОТ ТОНЕР

Използвайте активирана с тонер кърпа, за да избършете тонер касетата.

Тонер дрехите са силно абсорбиращи кърпички, специално предназначени за бързо и безопасно премахване на разпиляниа тонер.

Използвайте прахосмукачка за тонер, за да изсмучете частиците тонер, заседнали в пукнатините.

Можете да насочите вакуума към всяка цепнатина (разбира се, след като сте извадили барабана за изображения и тонер касетата) за около три до четири секунди.

Можете да използвате четка за рисуване, за да изтъркате натрупания тонер в труднодостъпни места.

7. ПОЧИСТВАНЕ НА КОРОНА ПРОВОДИТЕ

Коронните проводници привличат електрически заредени частици тонер чрез прехвърляне на статичен електрически заряд върху хартията. Тези проводници обикновено се намират до хартиените ролки.

Използвайте памучен тампон, потопен в спирт, за да избършете тези проводници. Всичко, от което се нуждаете, е нежен скраб. Не прилагайте никакъв натиск, за да освободите бързо проводниците на короната от излишния тонер.

Можете да намерите стикове за тампони онлайн или в местния магазин за офис консумативи.

Можете също така да използвате памучни тампони, напоени със спирт, за да избършете ролката за подаване на хартия, както и външната част на вашия лазерен принтер.

Строго избягвайте разливането на какъвто и да е почистващ разтвор директно върху външната или вътрешната страна на вашия лазерен принтер.

И НАКРАЯ, ИЗБЕРЕТЕ ПОДХОДЯЩИЯ ПЪЛНИТЕЛ ЗА ТОНЕР КАСЕТА

Милиони домашни и бизнес потребители купуват съвместими и преработени тонер касети за лазерни принтери Brother, HP, Canon и Epson днес.

Можете да прочетете нашето въвеждащо ръководство за съвместими срещу преработени спрямо оригинални касети, ако не знаете за различни евтини алтернативи на скъпите оригинални тонер касети.

Но се уверете, че винаги получавате резервни тонер касети от реномиран източник.

Нискокачествените тонери, продавани от анонимни продавачи онлайн, не само създават избледнели или петнисти отпечатъци, но също така могат да повредят устройството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *