Блог

Заседна ли хартия в принтера: Как да коригирате този проблем?

Може да се сблъскате с различни видове проблеми, докато печатате, но много малко от тях са толкова досадни, колкото проблема със засядането на хартия. За съжаление, това е доста често срещан проблем и почти всеки потребител се сблъсква с него в даден момент. Сега, ако се сблъскате с нещо подобно, бихте искали бързо решение, ако хартията се задръсти във вашия принтер. В крайна сметка може да се наложи спешно да го върнете на работа. Но не трябва да се притеснявате; има няколко прости начина да се справите с него. Обикновено не е необходимо да сте професионалист, за да можете да се отървете от този проблем.

 

Продължете да четете, за да разберете защо се сблъсквате с този проблем и как да го разрешите в различни видове принтери.

 

Защо хартията се задръства във вашия принтер?

Търсите ли причина за заседналата хартия? Не е един, а много от тях. Освен това някои от тях са по-често срещани от , както обясняват експерти, свързани с Printer Repair Dubai Agency. И така, следните са основните причини зад заседналата хартия в принтера:

 

Неправилно поставена хартия

Една от най-честите причини за засядане на хартия е, че не е поставена правилно. Така че първо трябва да вземете това предвид, когато търсите решение. Освен това трябва да се уверите, че не поставяте твърде много листове наведнъж.

 

Лоша хартия

Трябва да намерите правилното качество на хартията, която да използвате в принтер. В противен случай този, който използвате, вероятно ще се задръсти в устройството.

 

Лошо качество на касетата?

Може да използвате мастиленоструен или лазерен принтер; независимо от това, трябва да използвате касета с добро качество. В противен случай ще има мастило по цялата хартия. Сега това от своя страна може да причини задръстване.

 

Ролките са повредени?

Ролките са основен компонент във функционирането на принтера. Той изтегля хартията в устройството за печат. Ако се повреди, което естествено се случва с времето, това причинява задръстване на хартия.

 

Как поправяте засядане на хартия във вашия принтер?

Методът за коригиране на този проблем се различава в зависимост от типа принтер, който използвате. Така че трябва да приложите подходящото решение за вашия случай. Тук ще получите всички подробности и как трябва да продължите.

 

В настолни лазерни принтери

Ако вашият лазерен принтер задръсти хартията, първо трябва да го изключите. След това отворете главния капак отгоре и проверете къде е заседнала хартията. Виждате ли го между или някъде близо до ролките? В такъв случай бихте искали да изчакате известно време, преди да го докоснете. Освен това ролките стават доста горещи по време на работа, така че се опитайте да не изгорите ръката си.

 

  1. Дръжте настрана касетата

 

Ако не можете да видите къде са заседнали хартиите, премахването на касетата може да помогне. След като го видите, трябва да го извадите. Но трябва да направите това с търпение и да избягвате да късате документите на всяка цена. В края на краищата разкъсването му ще причини остатъци, които могат да причинят допълнителни задръствания. Така че хартията не трябва да се вреди на всяка цена. Ако не можете да стигнете до мястото на задръстването, отстранете някои ключалки.

 

  1. Отстранете ролките

 

Заседнала ли е хартията между ролките? След това завъртете ролките, за да ги освободите от тях. Понякога може да не се върти, ако е износен. В такъв случай трябва да махнете ролките, за да освободите внимателно хартията. Освен това се обърнете към професионалист, ако имате нужда от помощ.

 

В мастиленоструйни настолни принтери

Процедурата е донякъде подобна на тази при лазерните принтери. Изключете устройството веднага щом видите, че хартията е заседнала. Както в горния случай, трябва да изчакате, докато ролките изстинат. В крайна сметка не бихте искали да изгорите ръцете си.

 

  1. Отстранете печатащата глава

 

Някой от хартиите в пакета остана ли свободен? Първо ги премахнете, за да работите по-добре по проблема. Сега отворете горния капак и се опитайте да разберете къде е засядането. Ако не можете да го видите, трябва да премахнете печатащата глава, за да получите по-добър изглед. Освен това това ще ви улесни при премахването на хартията, без да я повредите.

 

  1. Издърпайте хартията

 

Виждате ли хартията близо до входната тава? След това се опитайте да го достигнете и го издърпайте бавно. Това е най-сложната част, без съмнение. Понякога може да не ги намерите там; в този случай може да са стигнали до изходната тава. Така че трябва да ги потърсите там. Ако ги намерите, опитайте да ги премахнете, ако е възможно, но много бавно. За тази цел може да ви бъде полезна пинсета.

 

3.Проверете ролките

 

Виждате ли хартията, заседнала между ролките? В такъв случай опитайте да ги завъртите, за да го освободите. Ако това не свърши работа, отстранете ги внимателно, за да издърпате хартията.

 

  1. Свържете се с професионалисти

 

Не можете да стигнете до хартията така или иначе? След това трябва да отворите устройството. Сега тази работа е най-добре да бъде оставена на професионалисти. Така че трябва да наемете сервиз за ремонт на принтери, за да се справите с него. Освен това печатащите глави често могат да бъдат виновник за засядането на хартия. Затова трябва да се уверите, че се почистват редовно.

За офис принтери

Офис принтерите са изградени малко по-различно от настолните. Много от тях дори имат бутон за освобождаване на хартия в случай на засядане. Така че бихте искали първо да го изпробвате, за да разрешите проблема. В случай, че сте го купили съвсем наскоро, може да не знаете кой бутон ще работи за отстраняване на проблема. Няма нужда да се тревожиш; можете да разберете това от ръководството. Но преди да използвате бутона, не забравяйте да премахнете всички хартии, които не са заседнали.

 

  1. A. Рестартирайте устройството

 

Понякога бутонът за освобождаване на хартия може да не работи. В такъв случай трябва да рестартирате принтера. Както може би знаете или не, тази стъпка понякога може да реши проблема. В много случаи устройството решава проблема, ако го рестартирате със заседнала хартия.

 

  1. B. Отворете двете тави

 

Трябва да отворите входните и изходните тави, ако предишните методи не са работили. Потърсете къде е заседнала хартията и се опитайте внимателно да я издърпате. Не можете ли да го достигнете? Опитайте да използвате пинсета и вижте дали върши работа. В случай, че не можете да го извадите, опитайте да почистите частите, които биха могли да причинят засядане.

 

  1. C. Стартирайте функцията за печат

 

Ако нито един от горепосочените методи не работи във вашия случай, включете устройството отново. След това стартирайте отново функцията за печат. В много случаи това е ефективно, тъй като принтерът продължава да завърши незавършеното задание за печат. Но само някои специфични модели работят по този начин. Ако нито един от тези методи не работи, трябва да предадете задачата на професионалист.

 

Как да предотвратите по-нататъшно засядане на хартия?

След като намерите решение на проблема, бихте искали да предотвратите повторното му показване. В такъв случай първо трябва да се уверите, че не поставяте твърде много хартии. Освен това използвайте патрони с подходящо качество. Така че, потърсете консултация, ако искате да знаете кои трябва да използвате. Освен това използвайте хартии със същото качество в пакета.

 

Трябва също да обърнете внимание на позицията, в която поставяте хартията върху тавата. Дадените тук методи са изпитани и тествани решения и ще ви помогнат да разрешите проблеми със засядане на хартия в различни принтери. Въпреки това, както споменахме, трябва да се свържете с професионалист, ако не можете да разрешите проблема.