Блог

Какво да направите, когато качеството на печат на вашето устройство не е оптимално?

Цветовете на вашите документи избелени ли са, мътни или твърде бледи? Не се притеснявайте, тези проблеми могат да бъдат обяснени по различни начини. 

Вземете нови касети

Уверете се, че имате качествени, пълни и не твърде стари касети с мастило. Ако не сте използвали принтера си дълго време, мастилото в касетите може да е изсъхнало. За да получите нови, можете да използвате инструмента за търсене на нашата начална страница, за да намерите касети с мастило, съвместими с вашето устройство.

Нулирайте настройките на принтера

Ако тези проблеми продължават дори с нови касети с мастило, вашите настройки за печат може да са зададени неправилно.

За да ги предефинирате, просто отидете в настройките на принтера на вашия компютър. Кликнете върху „опция за печат“, ще можете да променяте различни променливи.

Първо , можете да посочите типа хартия, който използвате: принтерът ще адаптира работата си към вашите листове и размера на вашата страница. Фотохартията често изисква специфични настройки, уверете се, че сте ги избрали, преди да започнете да печатате. Можете също така да промените яркостта и интензитета на всеки цвят. За да направите това, отидете на разширените настройки и изберете настройките, които смятате, че са най-подходящи за вашите нужди. Не забравяйте да потвърдите изборите си, преди да затворите страницата, за да бъдат взети предвид .

Проверете подравняването на касетата и зареждането на листоподаващото устройство

Ако забележите разминаване или пропуски на страниците, които отпечатвате, това вероятно означава, че вашите печатащи глави вече не са правилно подравнени. По-новите принтери ви уведомяват, когато това е така и е много лесно да се коригира този проблем. Отидете в настройките на вашия принтер или в софтуера на производителя, ако имате такъв. След това щракнете върху „Подравняване на касетите“.

Уверете се, че тавата ви за листове е пълна, тъй като това автоматично ще отпечата лист с подравнени линии. Ще трябва само да сканирате този лист за вашето устройство, за да запазите желаното подравняване. Обърнете внимание и на зареждането на вашата тава за листове, ако е твърде пълна, това може да доведе до засядане на хартия. Ако вашият принтер приема няколко листа наведнъж, дебелината на вашата хартия може да не е подходяща за него.

БЛАГОДАРЯ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *