Блог

Как да съхранявате касетите с мастило за принтер, когато не се използват?

Как да съхранявате касетите с мастило за принтер, когато не се използват
Много съвети и трикове влизат в сила по време на отпечатването, но трябва да сте наясно с правилата, за да използвате най-добре мастилото за принтер и да го запазите за потенциална бъдеща употреба. По-лошото е да посегнете за презареждане на касета с мастило само за да откриете, че вече не работи. Затова е наложително да следвате препоръчителните инструкции за съхранение на мастилото на принтера.

Може би използвате принтери Brother, Epson, HP или Samsung – създадохме кратко, но полезно ръководство, което можете да следвате, за да сте сигурни, че касетите с мастило са правилно съхранявани, за да осигурите оптимална производителност.

Ето основните съвети за запазване на качеството на мастилото за принтер по най добрия начин:

1. Винаги съхранявайте касетите с мастило за принтера в изправено положение

Когато една касета с мастило тече, тогава тя е по-скоро неизползваема. По-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате, когато го използвате. Поставете касетите с мастило в изправено положение. Това е най-добрият начин за предотвратяване на течове и бъркотия. Изтичането на мастила е най-лошата бъркотия, с която бихте искали да се справите. Следователно това е малката стъпка, която можете да предприемете, за да избегнете подобни шансове.

Трябва да бъдете по-внимателни с касетите, съдържащи повече от един цвят, тъй като оставянето им с главата надолу или настрани има вероятност да причини течове и смесване на цветовете.

2. Съхранявайте касетите с мастило на принтера на хладно, сухо и тъмно място

Хладно, сухо място, абсолютно далеч от слънчева светлина, е най-добрата среда за съхранение на касети с мастило. След отваряне на патрон можете да го използвате до 6 месеца при подходящи условия. За чисто новите може да ги помислите за съхранение 2 години. В топла среда има вероятност мастилото да изсъхне или да образува мехурчета, което вероятно ще причини течове. По-късно ще трябва да се справите с проблеми с печата. Така че, потърсете място в чекмедже, шкаф или шкаф, където можете безопасно да съхранявате касети с мастило за принтер.

3. Уверете се, че опаковката е запечатана

Може би не е нужно да използвате касетата с мастило на принтера веднага – тогава я оставете в оригиналната опаковка, която обикновено е пластмасова втулка. С този защитен капак касетата с мастило ще бъде по-малко изложена на въздух и по този начин ще бъде защитена от бързо изсъхване.

Влагата е задължителна, за да работи мастилото на принтера. Уверете се, че използвате друга найлонова торбичка, ако вече нямате пластмасова обвивка. Ако използвате друга найлонова торбичка, уверете се, че сте я увили здраво с еластична лента.

Ако не се запази правилно, неизползваните касети с мастило на принтера ще изсъхнат по-рано. Запасяването с допълнителни касети с мастило за принтер означава, че трябва да намерите хладно и тъмно място, за да го държите безопасно и в изправено положение. След като инсталирате касетите с мастило на принтера във вашия принтер, не забравяйте да печатате поне веднъж седмично за най-добра производителност. Използвайте ги и те ще бъдат по-грундирани. Не забравяйте да не складирате прекалено много касети с мастило за принтер – може да не знаете какво може да се случи след време. Свежите касети с мастило за принтер винаги ще дават най-добри резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *